انجمن‌های سرمایه

انجمن‌های سرمایه (https://forum.sarmaye.com/index.php)
-   بورس تهران (https://forum.sarmaye.com/forumdisplay.php?f=4)
-   -   پژوهشنامه هفتگی چشم انداز بورس اوراق بهادار ایران (https://forum.sarmaye.com/showthread.php?t=5557)

بهزاد اقبالی April 8th, 2010 20:49

پژوهشنامه هفتگی چشم انداز بورس اوراق بهادار ایران
 
2 ضميمه
http://forum.sarmaye.com/attachment....1&d=1270743867
با نام خدا
به همه دوستان فعال در زمینه بازارهای مالی توصیه میکنم فرصت های به وجود اومده در در بازار سهام رو از دست ندن.
این بولتن نتیجه همکاری همکاران واحد سهام هست که بررسی بورس اوراق بهادار پرداختند. در انتها هم سبد پیشنهادی رو میتونید مشاهده کنید.


پ ن: بنده به شخصه اگر میدونستم بازار سهام ایران اینقدر جذابیت داره حتما از همون اول در مورد سرمایه گذاری در بازار سهام بیشتر فکر میکردم. تو این چند ماهه به این نتیجه رسیدم که همه چیز بازار ارز نیست. :):):)

auto_chartist April 8th, 2010 21:29

سلام

تشكر هزار هزار

auto_chartist April 8th, 2010 21:32

نقل قول:

نوشته اصلي بوسيله بهزاد اقبالی (پست 388063)
http://forum.sarmaye.com/attachment....1&d=1270743867
با نام خدا
به همه دوستان فعال در زمینه بازارهای مالی توصیه میکنم فرصت های به وجود اومده در در بازار سهام رو از دست ندن.
این بولتن نتیجه همکاری همکاران واحد سهام هست که بررسی بورس اوراق بهادار پرداختند. در انتها هم سبد پیشنهادی رو میتونید مشاهده کنید.


پ ن: بنده به شخصه اگر میدونستم بازار سهام ایران اینقدر جذابیت داره حتما از همون اول در مورد سرمایه گذاری در بازار سهام بیشتر فکر میکردم. تو این چند ماهه به این نتیجه رسیدم که همه چیز بازار ارز نیست. :):):)

سلام

سود آوري بورس بسيار مطمئن تر و آسانتر ميباشد
.......
پ.ن : دوستان بحث قديمي بورس بهتر است يا فاركس را لطفا شروع نكنيد

بهزاد اقبالی April 8th, 2010 23:00

نقل قول:

نوشته اصلي بوسيله auto_chartist (پست 388069)
سلام

سود آوري بورس بسيار مطمئن تر و آسانتر ميباشد
.......
پ.ن : دوستان بحث قديمي بورس بهتر است يا فاركس را لطفا شروع نكنيد

من نمیخوام در موردشون بحث کنم. اما اساسا این دو بازار با هم قابل قیاس نیستن. بازار ارز به نظر من بازار سفته بازیه ولی بازار سهام بیشتر یه بازار برای سرمایه گذاری. بازار ارز بازار ارزش هاست و بازار سهام بازار قیمت ها. بازار ارز ابزار کنترل ریسکش بیشتره ولی بازار سهام به فاکتورهای محدود تری وابستس.
در هر صورت به نظر من همه بازارها از قابلیت های مختلفی برخوردار هستند و سرمایه گذار موفق به نظر من فقط به دنبال فرصت هاست. فرقی نمیکنه سهام باشه یا ارز یا کالا. مهم اینه که مانند یک سرمایه گذار عقلایی تصمیم بگیریم.

adavari April 8th, 2010 23:02

حباب رنگي بورس‌
 
۱۶ فروردين ۱۳۸۹
«حباب رنگي بورس‌»عنوان سرمقاله‌ي روزنامه‌ي جهان صنعت است كه در آن مي‌خوانيد؛
شاخص بورس در روزهايي که بازار از تعطيلات طولاني نوروز خميازه‌هاي کشدار مي‌کشد، حباب‌گونه بالا رفته و اين در حالي است که بررسي تحولات اقتصاد ايران در يک ماه گذشته از تغيير و تحول جدي خبر نمي‌دهد.
در شرايطي که اعلام مي‌شود شاخص بورس به 13 هزار واحد رسيده اقتصاد در رکود قرار دارد. توليدکنندگان همچنان با مشکلات ناشي از واردات بي‌رويه سال‌هاي قبل دست‌وپنجه نرم مي‌کنند حتي برخي از رشته‌هاي صنعتي هم در سال‌جاري آخرين نفس‌هاي خود را مي‌کشند.
اگر بنا به ادعاي وزير اقتصاد که معتقد است بورس ايران به گواه فدراسيون بورس‌هاي دنيا مقام نخست را کسب کرده و اين نشانه شرايط مناسب اقتصاد ايران است، کمي آنسوتر از اظهارات رنگي آقاي وزير، نواهاي آرامش‌بخشي از درون اقتصاد ايران به گوش نمي‌رسد.
قسم حضرت عباس آقاي وزير براي شاخص‌هاي بورس اگرچه زيبا و شايد باورکردني باشد اما فراموش نکنيم که اين حباب بازار به زودي مي‌ترکد. فقط دعا کنيم سهامداران خرد زيرپاي دولتي‌ها له نشوند چراکه دولتي‌ها به پول نفت وصل هستند اما سهامداران خرد بايد به هوش باشند که محو حباب بازار نشوند.

adavari April 8th, 2010 23:47

حباب قیمتها در کمین شاخص
 
منبع: همشهری- پنج شنبه 19 فروردین 89

به‌دنبال رشد انفجاري شاخص‌هاي بورس تهران از ابتداي سال‌جاري، و رشد قيمت سهام شركت‌ها، فعالان بازار نسبت به رشد حباب گونه بازار سهام هشدار دادند.
به گزارش همشهري، هر چند بسياري از كارشناسان، رشد شاخص‌هاي بورس تهران را در سال 89 از قبل پيش‌بيني كرده بودند اما افزايش انفجاري شاخص‌هاي بورس تهران از ابتداي سال‌جاري تاكنون كه در كمتر از يك هفته نزديك به 800 واحد افزايش يافته است واهمه‌هايي را براي برخي سهامداران به‌وجود آورده است.
سهامداران حرفه‌اي بورس تهران به ياد دارند چگونه افزايش حباب‌گونه و بادكنكي قيمت سهام شركت‌ها در سال 83 يكباره فرو ريخت و بسياري از سهامداران به وي‍‍ژه سهامداران خرد، دارايي‌هاي خود را از دست دادند. آنچه مسلم است سونامي افزايش قيمت كاذب سهام در درجه اول سهامداران خرد را به كام خود فرو خواهد برد و پس از آن تماميت بازار را تحت‌تأثير قرار خواهد داد.
در اين ميان برخي از كارشناسان معتقدند ادامه روند كنوني باعث خواهد شد شرايط احساسي بر بازار حاكم شده و قيمت سهام شركت‌ها سوار بر موج هيجان شود. برخي ديگر از كارشناسان نيز معتقدند، بازار سهام در سال 89 با سال 83 متفاوت است و قدرت تحليل بازار نسبت به گذشته افزايش يافته و به همين دليل بورس تهران بار ديگر دچار هيجان كاذب و رشد حباب گونه قيمت‌ها نخواهد شد.
رشد حباب گونه قيمت سهام اصطلاحي است كه از سال 83 و به‌دنبال فاصله گرفتن قيمت‌هاي سهام از ارزش ذاتي شان به‌وجود آمد. در واقع زماني كه قيمت يك سهم به قدري افزايش يابد كه با ارزش ذاتي‌‌اش فاصله بگيرد با رشد حباب گونه مواجه شده است.
در همين رابطه، مجيد اصلي كارشناس بازار سرمايه در پاسخ به اين پرسش كه آيا ادامه روند كنوني منجر به حباب قيمت‌ها در بورس خواهد شد، گفت: به اعتقاد من حباب قيمت‌ها در بورس با ادامه روند كنوني قطعا اتفاق خواهد افتاد، اما اين حباب با آنچه در سال 83 اتفاق افتاد تفاوت خواهد داشت.
وي افزود: در چنين شرايطي زماني كه يك سهم با رشد مواجه مي‌شود معمولا به ميزاني بالاتر از ارزش واقعي خود و رقمي كه شايسته آن سهم است، خواهد رسيد و اين موضوع درشرايط افت قيمت‌ها نيز صادق است.
وي تاكيد كرد: البته شرايط بازار سهام در سال‌جاري با سال 83 متفاوت است و قدرت تحليل بازار و دانش علمي سهامداران افزايش يافته است، بنابر اين حباب قيمتي كه به‌وجود خواهد آمد، مطابق آنچه در سال83 رخ داد ، نخواهد بود. به گفته وي افزايش قدرت تحليلگري در بازار باعث شد تا از افزايش بيش از حد قيمت‌ها جلوگيري شود و قيمت‌ها پس از مدتي اصلاح شود.
مجيد اصلي در مورد تاثير حباب گونه قيمت‌ها بر بازار سهام گفت: اصلي‌ترين قرباني حباب قيمت‌ها در بورس، سهامداران خرد و كساني هستند كه دير‌تر وارد بازار مي‌شوند و سهام را به قيمت‌هاي بالاتري مي‌خرند و در نتيجه دارايي خود را از دست مي‌دهند.
اين كارشناس بازار سرمايه در پاسخ به اين پرسش كه وظيفه سازمان بورس در اين شرايط چيست؟ تاكيد كرد: مهم‌ترين وظيفه بورس در چنين شرايطي اطلاع‌رساني است؛ چون هم‌اكنون شركت‌هاي زيادي در بازار هستند كه قيمت سهامشان براساس شايعات افزايش مي‌يابد در شرايطي كه بورس بايد در اين مورد اطلاع‌رساني كند تا سهامداران دچار ضرر و زيان نشوند.
با رشد حبابي فاصله داريم
در همين حال شهرام شهمير كارشناس بازار و مديرعامل شركت كارگزاري سهم آشنا معتقد است بورس تهران تا رسيدن به شرايط حباب‌گونه فاصله دارد و اساسا رشد حبابي قيمت‌ها به‌وجود نخواهد آمد.
وي در اين باره گفت: معمولا زماني كه قيمت سهام يك شركت خيلي بيشتر از ارزش ذاتي‌‌اش رشد كند گفته مي‌شود كه دچار حباب شده است و آنچه در تعيين ارزش ذاتي يك سهم مهم است نسبت قيمت به درآمد (P/E) يك سهم است.
وي افزود: بررسي‌ها نشان مي‌دهد در حال حاضر ميانگين نسبت قيمت به درآمد بورس بين 5 تا 6 مرتبه است و اين موضوع نشان مي‌دهد كه قيمت‌هاي سهام شركت‌ها فاصله زيادي تا رسيدن به حباب دارد. به گفته وي، در صورتي كه قيمت سهام شركت‌ها به‌طور ميانگين 10تا20درصد نيز رشد كند، نسبت قيمت به درآمد شركت‌ها به 7 مرتبه خواهد رسيد و اين يعني اينكه بورس تهران فاصله زيادي تا رسيدن به حباب قيمت‌ها دارد.
وي در پاسخ به اين پرسش كه آيا ادامه روند كنوني باعث هيجاني شدن بازار و رشد بيش از حد قيمت سهام نخواهد شد؟ گفت: هيجان در تمام بازار‌هاي دنيا وجود دارد. اين در حالي است كه در ايران مكانيسم‌هاي كنترلي مانند دامنه‌نوسان و حجم مبنا نيز وجود دارد ضمن اينكه شرايط سال‌جاري با سال‌هاي گذشته فرق كرده و قدرت تحليل بازار و دانش سهامداران افزايش پيدا كرده است.
وي تصريح كرد: در حال حاضر قيمت سهام شركت‌هايي رشد مي‌كند كه در گذشته با كاهش شديدي مواجه شده بودند و از ارزش ذاتي و واقعي شان فاصله گرفته بودند بر اين اساس من معتقدم شرايط حباب گونه سال83 دوباره تكرار نخواهد شد.

mr_reza110 April 9th, 2010 01:39

سلام
بنده به عنوان كسي كه هم در فاركس و هم در بازار بورس (البته به صورت آماتور ) كار مي كنم بورس هر دو را سود آور ميدانم ولي بورس ايران تابع قوانين خاصي نيست كه اين قدري كار رو مشكل مي كنه ! در غير اين صورت بورس عاليه

بهزاد اقبالی April 9th, 2010 04:48

نقل قول:

نوشته اصلي بوسيله mr_reza110 (پست 388134)
سلام
بنده به عنوان كسي كه هم در فاركس و هم در بازار بورس (البته به صورت آماتور ) كار مي كنم بورس هر دو را سود آور ميدانم ولي بورس ايران تابع قوانين خاصي نيست كه اين قدري كار رو مشكل مي كنه ! در غير اين صورت بورس عاليه

در نمایشگاه بورس امسال شرکتی حضور داشت که نماینده شرکت terqouise Partner انگلستان بودند. با مدیر پورتفوی این شرکت که صحبت میکردم متوجه شدم که بیش از 110 سرمایه گذار خارجی با چند میلیارد سرمایه از طریق این شرکت داره سرمایه شون در بازار سهام ایران مدیریت میشه. برای من هم جالب بود. وقتی ازش پرسیدم چرا سهام ایران ، گفت که در بازار سهام ایران فرصت هایی نهفته هست که در بورسهای بین المللی به سختی پیدا میشه.

حقیقتش بنده هم باایشون موافقم. بازار سهام ایران از کارایی کمتری نسبت به بورس بین الملل برخورداره و در بسیاری مواقع قیمت ها تعدیل نمی شوند. بنده از گوشه و کنار بسیار می شنوم که قیمت ها در بورس ایران دستکاری میشن یا اینکه صف های خرید الکی درست میشه. اما من میگم همه اینها درست ولی میشه نوع نگاه رو هم عوض کرد و مثل همین پورتفوی انگلیسی به بازار نگاه کرد.


پ ن: برخی از دوستان پیام گذاشته بودند و سوالاتی رو مطرح کرده بودند. در پاسخ باید بگم بنده در بازار سهام تازه کار هستم و در این بولتن هم تحلیل اقتصاد بین الملل به عهده بنده هست. اما سوالات رو از همکاران میپرسم و جواب رو در اختیار دوستان قرار خواهم داد. امیدوارم بتونیم همچون گذشته های نه چندان دور اطلاعاتمون رو با هم تقسیم کنیم و تالار سهام سایت سرمایه رو جانی تازه ببخشیم.

پ ن 2: سهام رانفور بر اساس تحلیلی که صورت گرفته احتمال رشد 300 درصدی رو در 6 ماه آینده داره.

Parse April 9th, 2010 12:30

بادرود
خدمت دوستانی که اینک با دیدن رشد قیمتها به صرافت خرید سهام افتاده اند عرض میکنم که در حال حاضر با توجه به نا معلوم بودن وضعیت سیاسی و اقتصادی کشور ،به این بازار صرفآ به چشم یک بازار کاملآ فصلی نگاه کنند .فصلی که تقریبا از اواخر اسفند ماه شروع شده و تا پایان مجامع شرکتها یعنی در ماههای تیر ومرداد ادامه میابد. این روال همیشگی بورس ایران بوده .حتی در دوران سیاه این بازار که از خرداد سال 84 شروع شده اگر کسی طبق همین فرمول عمل میکرد به نوعی سود خود را گارانتی مینمود.
ذکر دو نکته را در اینجا لازم میدانم، اول آنکه در تابستان زمانی که شما باید سهامهای خود را نقد کنید ممکن است بازار بسیار گرم باشد . در این حالت از زبان دیگران شایعات دلگرم کننده زیادی را راجع به کل بازار و یا سهامی خاص میشنوید ، پیشنهاد بنده آن است که به این حرفها دل نبندید و سودی را که به دست آورده اید قدر بدانید . دوم انکه در شش ماهه دوم هم ممکن است سهامهای چندی با رشد های بسیار خوب مواجه شوند اما در آن زمان معمولآ پهنای بازار کم است واغلب سهام داران در مجموع سودی نمیکنند .میتوانید با خیال راحت پول خود را در جای دیگری مثل اوراق مشارکت سرمایه گذاری کنید و منتظر فصل بعدی بورس بمانید .
به امید روزی که مدیریتی عقلانی بر این کشور حاکم گردد و در رونق اقتصادی روز افزون آن همه مردم منتفع گرددند.
ارادتمند دوستان پرسه

ghoghnos April 9th, 2010 14:40

نقل قول:

نوشته اصلي بوسيله adavari (پست 388091)
منبع: همشهری- پنج شنبه 19 فروردین 89

به‌دنبال رشد انفجاري شاخص‌هاي بورس تهران از ابتداي سال‌جاري، و رشد قيمت سهام شركت‌ها، فعالان بازار نسبت به رشد حباب گونه بازار سهام هشدار دادند.
به گزارش همشهري، هر چند بسياري از كارشناسان، رشد شاخص‌هاي بورس تهران را در سال 89 از قبل پيش‌بيني كرده بودند اما افزايش انفجاري شاخص‌هاي بورس تهران از ابتداي سال‌جاري تاكنون كه در كمتر از يك هفته نزديك به 800 واحد افزايش يافته است واهمه‌هايي را براي برخي سهامداران به‌وجود آورده است.
سهامداران حرفه‌اي بورس تهران به ياد دارند چگونه افزايش حباب‌گونه و بادكنكي قيمت سهام شركت‌ها در سال 83 يكباره فرو ريخت و بسياري از سهامداران به وي‍‍ژه سهامداران خرد، دارايي‌هاي خود را از دست دادند. آنچه مسلم است سونامي افزايش قيمت كاذب سهام در درجه اول سهامداران خرد را به كام خود فرو خواهد برد و پس از آن تماميت بازار را تحت‌تأثير قرار خواهد داد.
در اين ميان برخي از كارشناسان معتقدند ادامه روند كنوني باعث خواهد شد شرايط احساسي بر بازار حاكم شده و قيمت سهام شركت‌ها سوار بر موج هيجان شود. برخي ديگر از كارشناسان نيز معتقدند، بازار سهام در سال 89 با سال 83 متفاوت است و قدرت تحليل بازار نسبت به گذشته افزايش يافته و به همين دليل بورس تهران بار ديگر دچار هيجان كاذب و رشد حباب گونه قيمت‌ها نخواهد شد.
رشد حباب گونه قيمت سهام اصطلاحي است كه از سال 83 و به‌دنبال فاصله گرفتن قيمت‌هاي سهام از ارزش ذاتي شان به‌وجود آمد. در واقع زماني كه قيمت يك سهم به قدري افزايش يابد كه با ارزش ذاتي‌‌اش فاصله بگيرد با رشد حباب گونه مواجه شده است.
در همين رابطه، مجيد اصلي كارشناس بازار سرمايه در پاسخ به اين پرسش كه آيا ادامه روند كنوني منجر به حباب قيمت‌ها در بورس خواهد شد، گفت: به اعتقاد من حباب قيمت‌ها در بورس با ادامه روند كنوني قطعا اتفاق خواهد افتاد، اما اين حباب با آنچه در سال 83 اتفاق افتاد تفاوت خواهد داشت.
وي افزود: در چنين شرايطي زماني كه يك سهم با رشد مواجه مي‌شود معمولا به ميزاني بالاتر از ارزش واقعي خود و رقمي كه شايسته آن سهم است، خواهد رسيد و اين موضوع درشرايط افت قيمت‌ها نيز صادق است.
وي تاكيد كرد: البته شرايط بازار سهام در سال‌جاري با سال 83 متفاوت است و قدرت تحليل بازار و دانش علمي سهامداران افزايش يافته است، بنابر اين حباب قيمتي كه به‌وجود خواهد آمد، مطابق آنچه در سال83 رخ داد ، نخواهد بود. به گفته وي افزايش قدرت تحليلگري در بازار باعث شد تا از افزايش بيش از حد قيمت‌ها جلوگيري شود و قيمت‌ها پس از مدتي اصلاح شود.
مجيد اصلي در مورد تاثير حباب گونه قيمت‌ها بر بازار سهام گفت: اصلي‌ترين قرباني حباب قيمت‌ها در بورس، سهامداران خرد و كساني هستند كه دير‌تر وارد بازار مي‌شوند و سهام را به قيمت‌هاي بالاتري مي‌خرند و در نتيجه دارايي خود را از دست مي‌دهند.
اين كارشناس بازار سرمايه در پاسخ به اين پرسش كه وظيفه سازمان بورس در اين شرايط چيست؟ تاكيد كرد: مهم‌ترين وظيفه بورس در چنين شرايطي اطلاع‌رساني است؛ چون هم‌اكنون شركت‌هاي زيادي در بازار هستند كه قيمت سهامشان براساس شايعات افزايش مي‌يابد در شرايطي كه بورس بايد در اين مورد اطلاع‌رساني كند تا سهامداران دچار ضرر و زيان نشوند.
با رشد حبابي فاصله داريم
در همين حال شهرام شهمير كارشناس بازار و مديرعامل شركت كارگزاري سهم آشنا معتقد است بورس تهران تا رسيدن به شرايط حباب‌گونه فاصله دارد و اساسا رشد حبابي قيمت‌ها به‌وجود نخواهد آمد.
وي در اين باره گفت: معمولا زماني كه قيمت سهام يك شركت خيلي بيشتر از ارزش ذاتي‌‌اش رشد كند گفته مي‌شود كه دچار حباب شده است و آنچه در تعيين ارزش ذاتي يك سهم مهم است نسبت قيمت به درآمد (P/E) يك سهم است.
وي افزود: بررسي‌ها نشان مي‌دهد در حال حاضر ميانگين نسبت قيمت به درآمد بورس بين 5 تا 6 مرتبه است و اين موضوع نشان مي‌دهد كه قيمت‌هاي سهام شركت‌ها فاصله زيادي تا رسيدن به حباب دارد. به گفته وي، در صورتي كه قيمت سهام شركت‌ها به‌طور ميانگين 10تا20درصد نيز رشد كند، نسبت قيمت به درآمد شركت‌ها به 7 مرتبه خواهد رسيد و اين يعني اينكه بورس تهران فاصله زيادي تا رسيدن به حباب قيمت‌ها دارد.
وي در پاسخ به اين پرسش كه آيا ادامه روند كنوني باعث هيجاني شدن بازار و رشد بيش از حد قيمت سهام نخواهد شد؟ گفت: هيجان در تمام بازار‌هاي دنيا وجود دارد. اين در حالي است كه در ايران مكانيسم‌هاي كنترلي مانند دامنه‌نوسان و حجم مبنا نيز وجود دارد ضمن اينكه شرايط سال‌جاري با سال‌هاي گذشته فرق كرده و قدرت تحليل بازار و دانش سهامداران افزايش پيدا كرده است.
وي تصريح كرد: در حال حاضر قيمت سهام شركت‌هايي رشد مي‌كند كه در گذشته با كاهش شديدي مواجه شده بودند و از ارزش ذاتي و واقعي شان فاصله گرفته بودند بر اين اساس من معتقدم شرايط حباب گونه سال83 دوباره تكرار نخواهد شد.

سلام
امیدوارم مطلب ارایه شده خدشه ای به موضوع اصلی تایپیک وارد نکنه
من مطلب دو کارشناس محترم رو خوندم همانطور که این دو دوست بیان کردند دانش سهامداران نسبت به گذشته افزایش داشته سوال من این است :ایا این رشد فقط شامل حال سهامداران باید باشد ایا نباید کارشناسانی که به نحوی با مطبوعات ارتباط دارند از تحلیل های بهتری استفاده کنند
شما به تحلیل بازار توسط دو کارشناس فوق نگا کنید :
"اصلي‌ترين قرباني حباب قيمت‌ها در بورس، سهامداران خرد و كساني هستند كه دير‌تر وارد بازار مي‌شوند و سهام را به قيمت‌هاي بالاتري مي‌خرند و در نتيجه دارايي خود را از دست مي‌دهند."
یک نگاه قمار گونه به بازار این شایبه رو در خواننده ایجاد میکند که هرکس زودتر وارد این گود شود برنده هست در صورتیکه تاثیر حباب بودن قیمتها بر کل اقتصاد کشور است (نه اینکه خرده سهامداران دچار مشکل نمیشوند) صندوقهای سرمایه گذاری برای چی بوجود امدند
در جای دیگر:
"اين كارشناس بازار سرمايه در پاسخ به اين پرسش كه وظيفه سازمان بورس در اين شرايط چيست؟ تاكيد كرد: مهم‌ترين وظيفه بورس در چنين شرايطي اطلاع‌رساني است؛ چون هم‌اكنون شركت‌هاي زيادي در بازار هستند كه قيمت سهامشان براساس شايعات افزايش مي‌يابد در شرايطي كه بورس بايد در اين مورد اطلاع‌رساني كند تا سهامداران دچار ضرر و زيان نشوند."
یعنی اینکه بورس اطلاع دارد که برخی از شرکتها بر اساس شایعه رشد کرده اند در حال حاضر که حباب ایجاد شده اطلاع رسانی کند در صورتیکه بورس وظیفه ایجاد قوانین سفت و سخت شفافیت اطلاع از یکسو و وجود کارشناسانی در سوی دیگر است در صورتی که فلسفه بورس ایجاد مکانی مناسب برای خرید و فورش سهام .بستر مناسبی برای جذب نقدیکی شرکتها و...بورس از کجا میتواند بفهمد یک سهم بر اساس شایعه رشد داشته چه ابزاری برای شناسایی ان وجود دارد صرفا بیان یک کافی نیست
کارشناسی دیگر :
"معمولا زماني كه قيمت سهام يك شركت خيلي بيشتر از ارزش ذاتي‌‌اش رشد كند گفته مي‌شود كه دچار حباب شده است و آنچه در تعيين ارزش ذاتي يك سهم مهم است نسبت قيمت به درآمد (P/E) يك سهم است. "
تا کی معاملات ما براساس شاخص قیمت به درامد باید باشد شما با 2 ماه کار عملی میتونید این مطلب رو بیاموزید
ایا شاخص های دیگه ای وجود ندارد راه کاره ای دیگه ای نیست
در کل قصدم دفاع از عملکرد بورس نیست ما تا زمانی که بازار سرمایه ما رشد پیدا نکرده باید انتظار این چنین مشکلاتی باشیم ازجمله ناکافی بودن انواع صندوق های سرمایه گذاری مشترک که میتواند سرمایه خرد سرمایه گذاران را جذب کند (چرا باید یک سرمایه گذار خرد با هر مقدار دانش سرمایه خود رو وارد بورس کند که با از دست دادن ان دچار ناراحتی سود اساسا مگه فلسفه mutual foundsچیه)
از صاحب تایپیک بخاطر مرتبط نبودن مطلب بنده با عنوان ان عذر خواهی میکنم

auto_chartist April 9th, 2010 15:07

نقل قول:

نوشته اصلي بوسيله auto_chartist (پست 388069)
سلام

سود آوري بورس بسيار مطمئن تر و آسانتر ميباشد
.......
پ.ن : دوستان بحث قديمي بورس بهتر است يا فاركس را لطفا شروع نكنيد

سلام
گفتم اين بحث را شروع نكنيد فايده ندارد

........نوسان ذات بازار است........

adavari April 9th, 2010 18:44

رشد توفاني بازار سهام
 
:excl:دنیای اقتصاد- 19 فروردین 89
شروین شهریاری
بازار سرمايه در هفته معاملاتي كه گذشت شاهد يكي از بهترين عملكردها به لحاظ كسب بازده در تاريخچه فعاليت خود بود.


رشد 8/5‌درصدي شاخص بورس در اين هفته تنها با دوره رويايي بازار در سال 82 قابل مقايسه است كه در معدود هفته‌هاي نيمه نخست آن سال شاهد چنين بازدهي‌هاي استثنايي بود. بدين ترتيب شاخص بورس در حال نزديك شدن به قله تاريخي خود در 13هزار و 880واحد است كه البته به جهت تغيير نحوه محاسبه شاخص از آذر ماه 87 و لحاظ كردن سود نقدي در محاسبه آن، قابليت مقايسه شاخص با دوره‌هاي قبلي عملا از ميان رفته است. در بين عوامل موثر بر وضعيت كلان بازار در حال حاضر بهبود معنادار اقتصاد جهاني و رشد قيمت فلزات و نفت نقش اساسي داشته‌اند. البته اثر عوامل تهديدكننده نظير تحريم‌هاي احتمالي جديد و اجراي طرح هدفمند كردن يارانه‌ها نيز كماكان باقي مانده است، اما به نظر مي‌رسد سرمايه‌گذاران در حال حاضر ترجيح داده‌اند تا در تصميم‌گيري‌هاي خود بر ابعاد مثبت متمركز شوند و اين مساله با توجه به اهميت عوامل بالقوه تهديد‌كننده، ريسك سرمايه‌گذاري در بورس را افزايش داده است.

صف‌هاي خريد نجومي!

حجم صف‌هاي خريد از ابتداي سال جديد در سهام شاخص بازار قابل توجه بوده است و ركوردهاي چند‌ميليارد‌توماني اين روزها به رويدادي عادي تبديل شده است. طلايه دار صف‌هاي خريد در حال حاضر نمادهاي فولادي و سنگ‌آهني هستند. در پي اعلام خبر انعقاد قراردادهاي كوتاه مدت فصلي به جاي قراردادهاي يكساله و شناورسازي نرخ سنگ‌آهن در بازارهاي بين‌المللي، انتظارها از رشد قيمتي اين محصول افزايش يافته است. قيمت تك محموله اين محصول در بازارهاي شاخص نيز با رشد بيش از 100‌درصدي نسبت به دوران بحران، اكنون سطح 150‌دلار در هر تن را درنورديده است. در حالي كه برخي اخبار از احتمال تداوم رشد در بازار فولاد و سنگ‌آهن خبر مي‌دهند اما برخي منابع معتبر تحليلي‌ از فروكش كردن هيجانات پس از نهايي شدن توافقات سنگ‌آهن خبر داده‌اند و تداوم رشد قيمت از سطوح فعلي را به ويژه در دو محصول ورق و سنگ‌آهن بعيد ارزيابي كرده‌اند.
در تحولي ديگر، نمادهاي خودرويي رشد جالب‌توجهي را به نمايش گذاشتند به نحوي كه سايپا و ايران خودرو از ابتداي سال جاري به ترتيب بازده 21 و 9‌درصدي را ثبت كرده‌اند. پايين بودن نسبت قيمت بر درآمد و نزديكي به فصل تقسيم سود در مجامع، انگيزه‌هاي سنتي براي رشد سهام خودرويي در فصل بهار به شمار مي‌روند. «خصدرا» ديگر نماد مورد توجه بازار است كه مشمول حجم معاملات و صف‌هاي خريد نجومي شده است. خريداران سهام شركت مواردي نظير برنامه‌هاي مديريت جديد و نيز گسترش فعاليت‌ها در پارس جنوبي را به عنوان عوامل ارزندگي مطرح مي‌كنند. البته در اين خصوص بايد منتظر تحولات آتي ماند تا مشخص شود تحليل‌هاي مزبور تا چه حد تاثيرات خود را در سودآوري واقعي شركت آشكار خواهد كرد.


سنت‌شكني «اخابر»

اصلي‌ترين تاثير‌گذار بر رشد شاخص بورس در سال جاري سهام مخابرات بوده است كه افزايش قيمت 7/15‌درصدي را از ابتداي سال در عملكرد خود ثبت كرده است. بدين ترتيب «اخابر» براي سومين بار در طول حضور كمتر از دوساله خود در بورس مرز قيمتي 2000‌ريال را درنورديده است اما مشخص نيست اين بار موفق به تثبيت خود در اين سطوح خواهد شد يا به مانند دو تجربه گذشته مجددا به محدوده كمتر از 200‌تومان بازخواهد گشت؟ در تحولات پيرامون اين نماد، خبر برگزاري مجمع شركت در ماه ارديبهشت جالب توجه است. در صورت تحقق اين امر مخابرات به عنوان يك شركت سنت شكن در زمينه زمان برگزاري مجمع سالانه عمل خواهد كرد، زيرا طبق روال موجود، شركت‌هاي بزرگ به طور عمده به واسطه حجيم بودن فرآيند حسابداري و حسابرسي، مجامع خود را در آخرين مهلت قانوني (نيمه دوم تيرماه) برگزار مي‌كنند.
بازگشت حقوقي‌ها
همزمان با تقويت جو بازار در سال جديد معامله‌گران حقوقي نيز با دستورهاي خريد و فروش پرحجم به فعاليت در بازار مشغولند. از جالب‌ترين تحركات اخير عرضه بيش از 50‌ميليون سهم «فولاد» در ميانه هفته جاري توسط مجموعه صندوق بازنشستگي بود كه البته با توجه به شرايط بنيادي سهم به آساني توسط خريداران جذب شد. سرمايه‌گذاري رنا نيز عرضه‌كننده روزانه سهام سايپا در سقف 5/3‌درصدي است. در نماد «البرز»، خريداران حقوقي كه سابقا در اين نماد فعال بوده‌اند يعني صندوق عشاير و بانك مسكن مجددا در كسوت خريدار ظاهر شده اند. در نماد «وغدير» نيز حمايت تدريجي ساتا (سهامدار عمده) قابل مشاهده است هر چند اين حمايت‌ها منجر به گذر قيمت از مقاومت 300‌توماني و غلبه بر عرضه‌هاي قابل توجه در سطح مزبور نشده است. در نماد «وسپه» نيز عرضه سهام توسط سهامدار عمده (زيرمجموعه‌هاي بانك سپه) و صندوق ب-پ نفت منجر به كنترل روند پرشتاب رشد قيمت شده است.
سه عدد براي يك لايحه!
ارقام 20، 35 و 40‌هزارميليارد‌تومان سه رقمي هستند كه در بين مباحثات مربوط به هدفمند كردن يارانه‌ها در اين روزها به گوش مي‌رسند. دولت كماكان بر سناريوي 40‌هزار‌ميليارد‌توماني اصرار دارد و معتقد است با كمتر از آن اجراي طرح امكان‌پذير نخواهد بود. از سوي ديگر در مجلس، طيف اقتصاددانان تاثير‌گذار قوه مقننه بر اجراي قانون فعلي تاكيد مي‌ورزند و ارقام بيشتر از 20‌هزار‌ميليارد‌تومان را به صلاح اقتصاد كشور ارزيابي نمي‌كنند.‌ گروه ديگري در مجلس موافق اصلاح مصوبه قبلي و افزايش سقف درآمد هدفمند كردن يارانه‌ها تا 35‌هزار‌ميليارد‌تومان هستند كه به نظر دولت نزديك‌تر است.
اين در حالي است كه با گذشت زمان از سال جاري و عدم اجراي لايحه، عملا شيب افزايش قيمت‌ها براي تامين درآمد هر يك از سناريوها تند‌تر خواهد شد. (به عنوان مثال شيب افزايش قيمت حامل‌هاي انرژي در سناريوي 20‌هزار‌ميليارد‌توماني در نيمه دوم سال احتمالا معادل اجراي سناريوي 40‌هزار‌ميليارد‌توماني در كل سال خواهد بود!) بدين ترتيب به نظر مي‌رسد كماكان‌هزار توي هدفمند كردن يارانه‌ها و مباحثات بر سر اين مهم‌ترين تحول اقتصادي كشور بين مسوولان ادامه دارد و اين در حالي است كه روند كنوني بورس تهران نشان مي‌دهد كه سرمايه‌گذاران عملا ترجيح داده‌اند بررسي آثار كاهنده اجراي اين لايحه بر سودآوري شركت‌ها را بعد از مشخص شدن نتيجه مباحثات فعلي در تصميمات خود لحاظ كنند!

hesam.124 April 10th, 2010 18:40

نقل قول:

نوشته اصلي بوسيله بهزاد اقبالی (پست 388154)
حقیقتش بنده هم باایشون موافقم. بازار سهام ایران از کارایی کمتری نسبت به بورس بین الملل برخورداره و در بسیاری مواقع قیمت ها تعدیل نمی شوند. بنده از گوشه و کنار بسیار می شنوم که قیمت ها در بورس ایران دستکاری میشن یا اینکه صف های خرید الکی درست میشه. اما من میگم همه اینها درست ولی میشه نوع نگاه رو هم عوض کرد و مثل همین پورتفوی انگلیسی به بازار نگاه کرد.


.

سلام بر شیر بیشه فاندامنتال ایران.
بسیار سپاس گزارم از حضورتون.
خبر چاپ شده توسط همشهری امروز تقدیم حضورتان:
http://www.hamshahrionline.ir/News/?id=111499
آیا امسال نیز مانند 3 سال گذشته انفجار حباب تو خالی بورس ایران را خواهیم داشت؟

MEhdi Sobhani April 10th, 2010 20:31

رشد حبابی طبیعی است
 
با سلام
منم یه مقدار خیلی کمی تجربه در بورس ایران دارم .
در مورد رشد حبابی که دوستان بهش اشاره کردن یه موردی نظر من هست و اون اینکه هر قیمتی به هر حال به مقدار زیادی هیجانی هست و رشد های اینجوری خواهد داشت چه سهام باشه چه ارز چه زمین و ... که نمونه هر سش رو همه دیدیم .
با اکثر افرادی هم که در بورس بودن و هنوز هستند صحبت کنید بعد از اینکه قیمت سهم ها به شدت افت کرد مثلا سهام 4 هزار تومانی رسید به 50 تا تک تومنی خیلی هاشون رفتن دنبال خرید سهم هایی که بیشترین افت رو داشتند با این دید ساده که شرکت ورشکست نخواهد شد و مثلا سهامی که قیمتش یک صدم شده احتمال اینکه حداقل 20 برابر بشه زیاده .و همه اونها منتظر فرصتی هستند که قیمتها مجددا حالت افزایشی پیدا کنند.
و نکته دیگه در مورد سود گیری در بازار بورس گفته میشه که خرید و فروش زیاد معمولا سود زیادی نداره و معمولا افرادیکه سهامشون رو طولانی مدت نگه میدارن سود بیشتری از افرادی میکنند که خرید و فروش مداوم انجام میدن . (البته معمولا )
و نکته دیگه اینکه در فارکس هم بای وجود داره و هم سل اما در واقع در بورس فقط خرید وجود داره .
و گفته میشه که در بورس همیشه فرصت سودهای بزرگ وجود نداره و باید از این فرصت ها استفاده کرد .
به نظر من تمام این موارد نشانه این هست که در حال حاضر باید از فرصت به دست اومده استفاده کرد چون به هر حال الان شرایط طوری هست که قیمت ها رو به افزایش است و در مورد خبرهایی که میگن خرده ها ضرر خواهند کرد و ... به نظر من این مساله کاملا غیرقابل اجتنابه و مطمئنا عده ای هم هستند که در نوک قله خرید رو انجام خواهند داد مثل هر بازار دیگه ای و الان هم کسانیکه در کف ها خرید کردند مطمئنا از کسانیکه الان خرید رو انجام میدن سود بیشتری خواهند برد .
البته من اطلاعات و تجربم در این زمینه زیاد نیست و فقط نظر خودم رو گفتم ، پیشاپیش اگر موردی رو اشتباه گفتم از دوستان و اساتید بخصوی جناب اقبالی عذر خواهی میکنم .
موفق باشید .

zoorg2 April 11th, 2010 14:43

من تو بورس خیلی کار کردم.

به این سادگیها هم که بعضی دوستان می گند نیست .کلا بازار بورس ایران رو شایعه واطلاعات نهانی بازار می چرخه و کوچکترین تحلیل تکنیکالی نداره.دلایل فاندامنتال هم بیشتر تحت تاثیر شایعات قرار دارند.

آخبار و اطلاعات نهانی که مخصوص مدیر عاملها و هیئت مدیرس.چون ما سامانه افشای اطلاعات به اون شکل که تو دنیا مرسومه نداریم.فقط می مونه شایعات برای من و شما که اون هم کسی مثل من و شما می سازه.مثلا من سهم فولاد مبارکه رو قبل عید خریدم و چند درصدی هم افت کرد .همه می گفتن خیلی بده و طرح تحول روی قیمت حاملهای انرژی اثر معکوس می ذاره ولی حالا از سهمهای خوب شده که البته تحت تاثیر جو بازاره و با اندکی افت شاخص روی دست مردم ممکنه باد کنه.

اتفاقا بازار بورس نوعا می تونه خطرناکتر از فارکس باشه.شما در بازار بورس برای بدست آوردن n ریال باید به صورت معمول چند n ریال سرمایه بذارید و راهی جز این نداره.درصورتی که در فارکس بعضی دوستان از 1000 دلار تا به حال چندین هزار دلار رو بیرون کشیدند و نوعا فارکس کمتر سرمایه بر از بورسه. .مگه یه سهم خوب رو با سود بالای 100 درصد شکار کنید که اون هم ریسک خاص خودش رو داره.من خودم تابه حال دو سه بار این نوع سهم به پستم خورده.جالبه که زمان خرید یکی از این سهم ها همه می گفتند که بده ومن خودم تصمیم گرفتم که بخرم اونم در حالی که تا حدودی استرس داشتم.

من به افراد زیادی برخورد کردم که در دوره قبلی حبابی شدن بورس سهمهایی مثل صدرای 1300 تومانی یا سیمان 1000 نومانی و بالاتر خریدن(دقیقش رو یادم نیست) و الان اون سهمها 200-300 تومن هست در صورتی که تا چند ماه پیش صدرا به 50 تومن رسیده بوده و دستهای پشت پرده بازیهای زیادی روی این سهم ها انجام داد و این بندگان خدا سرمایه های زیادی رو از دست دادند.

بازار بورس مثل فارکس نیست که اگه قانونی پیدا بشه همه بتونن استفاده کنن.در این بازار ذکاوت زیادی می طلبه.من تو 10 معامله آخرم از 8 تا با سود بیرون اومدم و ضررهام جزئی بوده و بیشتر هم با تشخیص خودم خرید کردم ولی این بازار خیلی هم می تونه خطر ناک باشه چرا؟

به دلیل اینکه نقد پذیری کم این بازار به خاطر محدود بودن بازیگرهاش و سرمایه اونها.با اندک سود یا ضرری صف خرید یا فروش تشکیل میشه و سرمایه ها قفل میشه.بعضی سهم ها حتی از چند روز تا چند هفته می رن تو صف و اگه صف فروش باشن افت قیمت زیادی دارند.این بازار تیک پرافیت و استاپلاس نداره.معاملات در بهترین حالت بعد از 20 دقیقه الی نیم ساعت بعد اردر گذاری به تالار می رسند و فعال می شند.

حالا با این اوصاف برای کسایی که می خوان برن تو این بازار چند توصیهدارم:

1-سعی کنید با نظر افراد سهم نخرید.حرفشون رو بشنوید و لی خودتون هم تحقیق لازم رو بکنبد و حداقل از فاندامنتال شرکت ،بازار داخلی ، نرخ جهانی قیمت محصول و... مطمئن بشید.
2- در مواقعی که بازار خیلی رو به رشده خیلی مراقب باشید و اگه سهمی بیش از حد رشد کرد و شما تو صف خرید بودید بهتره خارج بشید چون ریسک بالایی داره.
"افراد تازه کار در قله ها می خرند و در پائین ترین قیمت می فروشند"

3-اگر سرمایه زیادی دارید با 10-15 درصد سود خارج بشید و وارد معامله بعدی بشید.شاید بعضی وقتها کم سود کنید و لی از خطر ضررهای زیاد جون سالم به در می برید

4-مواقع رکود بازار پتانسیل های زیادی برای آینده وجود داره.شما می تونید سهم رو به نصف یا چندین برابر کمتر از حالت عادی بخرید و اگه یه مدت شکیبا باشید به سود خوب می رسید.

5-شاید عجیب باشه ولی من خودم سهم هایی که بیشترین افت رو دارند می خرم در صورتی که خیلی افراد در صف سهم های گرون شده هستند.این یک استراتزی بازار می تونه باشه.

6-در موقع قیمت دادن مخصوصا برای خرید سهم های کوچک باید مراقب باشید که یک دفعه تقاضای سنگینی وارد سیستم معاملات نکنید چون اون سهم هیجانی میشه و خودتون از خرید باز می مونید.

7-به حجم مبنا توجه کنید.دو سه م از یک صنعت و با eps نزدیک به هم ، سهمی بهتر قیمت می خوره که حجم مبنای کمتری داره.

سهامدار جزء April 11th, 2010 17:00

سلام به همه دوستان واقع بین، غیر واقع بین، دوستان بد بین (از نوع گلام- من میدونم- و غیره)
بعنوان کسی که اندک تجربه ای در سهام دارم و اصولاً ورودم به بازارهای مالی از طریق سهام بوده، خوشحالم که توجه دوستان به سهام بیشتر شده است. چند نکته ای را جهت عرض به دوستان به صورت نمره ای (bulleting) دارم (بسیاری از این نکات را در بازار صعودی 82 هم به دوستان عرض کرده بودم):
- بازار سهام مانند سایر بازارهای مالی دوری سود/ضرر دارد. اینکه امروز شاخص رکورد تاریخ 43 ساله بورس را زده یا سال قبل بهترین دوره رشد بورس بوده است، دلیلی بر جهش پابرهنه وسط بازار سهام نیست. فراموش نکنیم که سال 83 همین ورود بی مطالعه مردم باعث ایجاد حباب و ترکیدن آن شد. برای ورود به بازار سهام مانند هر بازار دیگری باید تحلیل داشت و یک نقطه قوت (edge).
- یک ایراد بزرگ بازار صعودی این است که شما تقریباً هر سهمی میخرید، رشد میکند و این امر باعث توهم سهامداران تازه کار شده و با کاهش تمرکزشان از بازار، اقدام به ریسکهای عجیب و غریب میکنند (مثلاً نمودار مداران را ببینید. در سال 82 این سهم تا 1100 تومان هم بالا رفت بدون اینکه ارزش این شرکت امروز 183 تومانی اینقدر بالا باشد). در بازار صعودی اوایل دهه 80 به دوستان عرض کردم که اینکه شما شکربنی که با سرعت رشد میکند را بخرید و در ماه 10-12 درصد سود ببرید از شما معامله گر نمیسازد.
- همانطور که در بازار ارز نمیتوان همه را به اسکالپ یا ترید لانگ ترم تشویق کرد، نمیتوان در سهام هم به همه توصیه نوسان گیری کرد. اینکه افراد به قول دوستمان zoorg2 با 10-15% سود خارج شوند یا نشوند، همه در گرو تایم فریم شما و تارگتتان است.
- استاپ فراموش نشود. تمام بازارهای مالی از جهت نیاز به کنترل ریسک و مدیریت سرمایه شبیه هم هستند. مطمئن شوید استاپتان در جایی قرار میگیرد که شما را در صف فروش قرار نمیدهد.
- بازهم مشابه فارکس، استراتژی داشته باشید. بر خلاف نظر دوستانی که معتقدند بازار سهام ایران فقط بر اطلاعات نهانی میچرخد، تجربه شخصی ام نشان داده است که میتوان با دارا بودن استراتژی مناسب در بازار سهام ایران موفق بود.
- با دوستمان zoorg2 موافقم که حجم مبنا را مورد توجه قرار دهید. اما سهام با حجم مبنای کم، لزوماً بهتر هم نیست. زیرا در شرایط نزول، این سهام سرعت افت بالاتری دارند. مثلاً وبصادر حجم مبنایی حدود 5 میلیون سهم دارد. به خاطر ندارم که این سهم تاکنون این حجم را پرکرده باشد. هرچند حرکت با این سهم صبر میطلبید اما بنده از آن بعنوان یک کاهنده ریسک در سبدم استفاده کردم و بعد از رسیدن سهم به قیمتی که از پیش تعیین کرده بودم، آنرا فروختم.
- سخن آخر اینکه، مبانی بازارهای مالی بسیار بهم شبیه است. سه رکن تحلیل، روانشناسی و مدیریت سرمایه را فراموش نکنید و از ترید خود لذت ببرید.
سلامت و سربلند باشید.

پی نوشت:
پدر کندی رییس جمهور امریکا در خاطراتش آورده که روزی در وال استریت یک پسرک واکسی در حلی که کفش او را واکس میزده برایش از امکان بالا رفتن یک سهم میگفته و اینکه "این سهم رد خور ندارد". همین برخورد کوتاه، کندی پدر باهوش را به صرافت می اندازد که سهامش را نقد کند، چون معتقد بود زمانی که همه جامعه درباره سهام و رشدش حرف میزنند و همه فعال شده اند، قله نزدیک است (با خرید سهام برای سرمایه گذاری بلند مدت اشتباه نشود). و تاریخ این ماجرا: سه ماه پیش از سقوط تمام بازارهای مالی امریکا در سال 1929 و به تبع آن Grand depression دهه 1930.

منبع

محمد هورزاد April 12th, 2010 21:40

توصيه‌هاي مديرعامل شركت بورس به فعالان بازار سهام


حسن قاليباف اصل در گفت وگو با خبرنگار اقتصادي خبرگزاري فارس، به سهامداران عمده شركت ها، ناشران ، كارگزاران و سرمايه گذاران توصيه هايي كرد.
عرضه سهام شركت ها از سوي مالكان عمده
وي با اشاره به جايگاه سهامداران عمده شركت هاي حاضر در بورس اظهار داشت: با توجه به افزايش سودآوري شركت ها ، شرايط بازارهاي مسكن و پول و ورود نقدينگي جديد به بورس ، مالكان عمده شركت ها مي توانند از اين فرصت استفاده كرده و با عرضه سهام شركت هاي زير مجموعه خود به نيازهاي متقاضيان پاسخ دهند.
قاليباف اصل ادامه داد: اين درحالي است كه بازنگري در طبقه بندي 337 شركت بورسي در ارديبهشت ماه انجام خواهد شد و يكي از موارد با اهميت در اين بازنگري درصد سهام شناور آزاد شركت ها است.
وي افزود: از طرف ديگر قانون توسعه ابزارها و بازارهاي نوين مالي براي آن دسته از شركت هايي كه داراي حداقل 20 درصد سهام شناور آزاد باشند تخفيف مالياتي 20 درصدي درنظر گرفته كه سهامداران عمده و شركت ها مي توانند از اين مزيت با اهميت استفاده كنند.
سخنگوي شركت بورس همچنين از سازمان خصوصي سازي خواست با عرضه سهام شركت هاي جديد و ديگر شركت هاي حاضر در بورس به ايجاد تعادل در دو طرف عرضه و تقاضا كمك كند.
ارايه اطلاعات شفاف توسط ناشران
قاليباف اصل در ادامه به اهميت ارايه اطلاعات شفاف از سوي ناشران اشاره كرد: شركت هاي بورسي بايد اطلاعات شفاف و بروزي از وضعيت بودجه خود با در نظر گرفتن هدفمند سازي يارانه ها و واقعيت هاي اقتصادي ارايه دهند تا فعالان بازار طبق آخرين اطلاعات تصميم گيري كنند. از سوي ديگر با توجه به اهميت بازنگري در طبقه بندي شركت ها، ناشران مي توانند درباره افزايش سهام شناور آزاد پيگيري هايي را از مالكان عمده خود داشته باشند.
كارگزاران به سهامداران پيشنهاد بدهند
مديرعامل شركت بورس با بيان اينكه كارگزاران همواره پيشاني و جلودار بازار سهام هستند اظهار داشت: اين گروه از فعالان بازار نيزمي توانند با ارايه تحليل هاي بنيادي شركت ها ، پيشنهاد هايي به سهامداران بدهند تا سطح تحليل گيري و تصميم گيري سرمايه گذاران افزايش يابد.
چند توصيه اساسي به سهامداران
قاليباف اصل در ادامه اظهارات خود به سهامداران توصيه كرد از صندوق هاي سرمايه گذاري مشترك و يا تشكيل سبد سهام استفاده كرده و براساس اطلاعات مالي شركت ها اقدام به سرمايه گذاري كنند.
وي گفت: سهامداران تازه وارد و غير حرفه ايي در درجه اول مي توانند از طريق سرمايه گذاري در صندوق هاي مشترك كه از سوي 29 شركت كارگزاري راه اندازي شده اقدام به حضور غير مستقيم و كم ريسك كرده و از تخصص و مديريت كارگزاران استفاده بهره مند شوند.
به گفته وي اين دسته از سرمايه گذاران در وهله بعد نيز مي توانند سبد سهام متنوعي تشكيل دهند. اين دو روش بهترين نحوه سرمايه گذاري سهامداران غير حرفه ايي است.
اين مقام مسئول در شركت بورس تاكيد كرد: سهامداران به جاي توجه به شركت هايي با نسبت قيمت به درآمد (P/E) بالا، بايد به سراغ سهامي با نسبت P/E منطقي رفته و از تشكيل صف هاي خريد انبوه پرهيز كنند.
قاليباف اصل با تصريح به استفاده از تحليل ها و بررسي هاي مختلف خاطر نشان كرد: علاوه بر اين، همه فعالان بايد از رفتارهاي احساسي و بدون تجزيه و تحليل صورت هاي مالي شركت ها اجتناب كرده و از افق
سرمايه گذاري ميان و بلندمدت در تحليل ها و سرمايه گذاري ها بهره بگيرند.


پ . ن : کسی از دوستان میتونه در مورد این صندوقهای مشترک توضیح بده ؟

و آیا خوب هست که ما تازه کارها با اونها شروع کنیم ؟

ممنون

Mohsen April 13th, 2010 00:37

1 ضميمه
نقل قول:

نوشته اصلي بوسيله محمد هورزاد (پست 388984)
پ . ن : کسی از دوستان میتونه در مورد این صندوقهای مشترک توضیح بده ؟

و آیا خوب هست که ما تازه کارها با اونها شروع کنیم ؟

ممنون

سلام
وقت بخير

اين صندوق ها كه چند سالي از عمر آنها در بازار بورس ما مي گذرد كاري مشابه Mutual Fund ها انجام مي دهد بدين ترتيب كه سرمايه هاي خرد را از سرمايه گزاران گرفته و با تجميع انها تحت نظر گروههاي حرفه اي تحليل گر ، اقدام به سرمايه گزاري در بورس مي كند . فايل پيوست اطلاعات مفيدي در خصوص اين صندوق ها ارائه مي كند . لينكهاي زير نيز به همين موضوع مربوط است :

http://www.iranbourse.com/Default.as...438&ItemID=140
http://boursenegar.com/newsdetail-fa-5240.html

در لينك زير هم ليستي از اين صندوق ها قرار داده شده كه البته مطمئن نيستم آپديت باشد :

http://www.fipiran.com/MFCenter.aspx

اما اينكه سرمايه گزاري در اين صندوق ها را به شما توصيه كنم فكر مي كنم كار صحيحي نباشد . خوشبختانه شما يك حرفه اي هستيد و مي توانيد با بررسي عملكرد گذشته ي اين صندوق ها و يا حتي تماس با برخي از سرمايه گزاران از چند و چون كار آنها اطلاعات بيشتري كسب كرده و در نهايت تصميم مقتضي را شخصاً بگيريد چون دست آخر اين سرمايه ي شماست كه درگير كار شده و روي آن ريسك خواهد شد . نكته ي مهم اينست كه اين صندوق ها سودي را تضمين نمي كنند و سرمايه گزارن پاي ضرر نيز خواهند بود .

موفق و شاد باشيد

hossein_7 April 15th, 2010 13:27

فكر ميكنم مكانيسم عرضه تقاضاي نا كارآمد و غير شفاف بازار بورس ،كمبود ابزار لازم جهت نحليل بازار ،بالا بودن ضريب ريسك ملي در ايرانواز همه مهمتر وضعيت آشفته اقتصادي ايران كه از منظر كلان در تمامي صنايع ما رسوخ خواهد كرد موانع سرسختي در اين مسير هستند.يك مساله ديگر تفكر غلط در بورس ايران است كه عمدتا سهامداران حقيقي با نگاه به هم و يا اعتماد به برخي شنيده ها در تالار بورس بازيچه بسياري از بورس بازان مخصوصا حقوقي ها مي شوند .
من نمونه هايي سراغ دارم كه اصلا هيچ پيشرفت يا چشم انداز مثبتي در شركت صورت نگرفته اما عده اي شانتاژ مي كنند كه فلان سهم را بخريد.

mohsen ghobadi May 24th, 2010 20:24

گزارش بازار
 
بازار به راستی در کلاف سر در گم خبرهای خاص گیر افتاده بود. جنگ از پایئن وبین حقیقی ها به حقوقی ها منتقل شده و البته مطابق معمول عواقب و نتایج این جنگ برای حقوقی ها خواهد بود که امروز صف فروش حفاری و احتمالاً فردا رنا نیز تا حدودی براین امر تاکید کرده وصحه می گذارند .

اما اخبار و احوالات بازار به همین جا ختم نمی شد اعلام سود و تعدیل های مثبت فولاد و مس برای دوگروه سنگ آهن و فلزات خوش یمن بود و البته روند مناسب بازار های جهانی و اغاز مثبت آن، شرایط خوبی را برای بازار رقم زده و جو امیدواری را نسبت به دو گروه ذکر شده اندکی افزایش داد . و در اخر از خبر مربوط به واگذاری ایران خودرو و سایپا نیز نباید غافل شد که امروز هر دوی آنها را به سقف صف خرید چسباند و در کنار آن صدرا نیز با شایعات متعددی مواجه شد که از خبر یکی از خبرگزاری ها نشات گرفته است .

اما به سراغ بازار امروز میرویم . و قبل از ان از حاشیه های بازار آغاز خواهیم کرد . امروز مطابق پیش بینی ها روند بازار بهتر از روز قبل بود و اگر رقابت برای معاملات بلوکی شکل می گرفت بازار بسیار مثبتی را در پیش داشتیم . شاخص در بازار امروز با رشدی ۳۵ واحدی به بالای ۱۴۱۱۵ واحد رسید تا احتمالاً فردا روند منفی دوباره به سراغ او بیاید . در معاملات امروز شرکت هایی مانند سایپاو ایران خودرو تاثیر مثبتی برشاخص داشتند و نکته جالب این بود که بانک ملت که دیروز شاخص را بالا کشید امروز با معامله سنگین در منفی ها روند آن را کمی نزولی کرده بود .

امادر مسائل سیاسی نامه ايران براي تبادل سوخت رآكتور تهران امروز به صورت رسمي و با حضور نمايندگان ايران، تركيه و برزيل به آژانس بين‌المللي انرژي اتمي تحويل شد. البته از ان طرف تهدیدات بالقوه ای صورت گرفته که اگر تحریم ها ادامه یابدایران هم به مذاکرات خود پایبند نخواهد بود ودلیلی برای مبادله سوخت ندارد . شرایط سیاسی در هفته های بعد کمی پیچیده تر خواهد شد و جایی که گفته می شود ترکیه به رایزنی مستقیم با برخی کشورهای بزرگ دعوت می شود .

اما امروز بازار های جهانی نسبت به روز های قبل آغاز بهتری را شاهد بودند . كارشناسان اميدوارند تصويب بسته نجات مالي يك تريليون دلاري در پارلمان آلمان تا حدي موجب برقراري ثبات و ارامش در بازارهاي مالي اروپا شود. قیمت نفت در بازار امروز از مرز ۷۱ دلار گذشت تا کمی بهبود یافته باشد البته مسیر نزولی در انتظار او خواهد بود. در بازار فلزات نیز مس در مرز ۶۸۰۰ و روی هم در قیمت های ۱۹۰۰ دلار قرار داشت . البته به نظر میرسد امیدی به اقتصاد کشورهای اروپایی نباشد و ممکن است باز هم سقوط را در این بازار ها و کالا ها تجربه نمائیم .

این در حالی است که احتمالاً بازار برای معاملات فردا و بازگشایی دو نماد فولاد و مس به شدت به مثبت بودن بازارهای جهانی نیاز دارد .

اما به سراغ بازاری میرویم که به نظر میرسد مثبت بودن او چندان پایدار نخواهد ماند . امروز هم بیشتر توجه ها به ۴ گروه خودرو، پیمانکاری، بانک و تا حدودی دارو بود و نماد های بزرگ نیز در توقف به سر می برند که به احتمال قوی فردا شاهد بازگشایی برخی از انها از جمله مس و فولاد و احتمالاً شپنا و خارک خواهیم بود .

اما از گروه خودرو آغاز می کنیم که همه چیزامروز در ۳ نماد ایران خودرو ، سایپا و رنا خلاصه می شد . هر چند که به نظر میرسید رنا از فردا راه خود را از سایپا و ایران خودرو جدا کرده و اگر اتفاق خاصی رخ ندهد و شرایط امروز تکرار شود ریزش او قطعی خواهد بود . امروز صبح را باخبری خوب برای دو نماد ایران خودرو سایپا آغاز کردیم . بعد از گذشت حدود يكماه از تعويق عرضه بلوك هاي ۱۸ درصدي ايران‌خودرو و سايپا، معاون سازمان خصوصي‌سازي از واگذاري قطعي اين دو بلوك در روز هاي ۳۱ خرداد و اول تيرماه با همان شرايط قبلي خبر داد. این یعنی موتور این دوبازهم روشن شده و صف خرید این دو در قیمت های بسیار کم این امر را اثبات می کرد . همین خبر کافی بود تا امروز سایپا و ایران خودرو به کل گروه خودرو لبخند زده و ظفرمندانه در راه رشد قیمت گام بردارند . البته گفته می شود رنا همچنان دراین دو شرکت دست به عرضه خواهد زد به خصوص درسایپا که برای شناسایی سود به این حربه نیازمند است .

اما از رنا گفتیم که امروز همه تخمه و اجیل به دست قرار بود شاهد یک رقابت جدی برای این سهم باشند اما ناگهان اتفاق عجیبی رخ داد ! در حالی که حضور دو گروه برای رقابت قطعی شده بود گویا در دقایق اخر هر دو منصرف شده و کار به روز های آینده کشید . گفته می شد که گروه بهمن و سرمایه گذاری ملی در قالب یک کنسرسیوم و سرمایه گذاری سایپا نیز در قالب کنسرسیومی دیگر به سمت رقابت می رفتند که در دقایق پایانی چیزی در گوش هر دو گفته شده و مسابقه لغومی شود ! به همین راحتی!!امروز بلوک ۱۵% تامین اجتماعی روی میز ماند و احتمالاً فردا بلوک خصوصی سازی !! اما نکته جالب جابجایی عمده ای بود که بین سر ساپیا و سرمایه گذاری ملی انجام شد و گفته می شود این حجم از سوی ونیکی به او منتقل شده که تفاهم را نشان میدهد . اما پیش بینی شرایط خاص رنا را برای ابتدای وقت فردا می گذاریم که با این که شنیده می شود بلوک فردا نیز روی میز می مانند اما کار به این سادگی ها نیست و رویداد های جالبی در انتظار رنا خواهد بود . اما در صورتی که فردا نیز وضعیت به همین شکل باشد ریزش قیمتی سهم تا ۱۹۰۰ ریال منطقی خواهد بود .

امروز بانکی ها هم راه خود را می رفتند که البته رقابت بر سر بلوک تجارت در قیمت های ۲۷۸ ادامه یافت .شنیده می شود که شخص حقیقی کنار کشیده و آستان قدس و صندوق بانک تجارت خواهان سهم هستند . که البته با توجه به استراتژی آستان قدس برای حضور در بانک ها احتمال پیروزی او نیز بالاست .

منفی بودن بانک ملت پس از بازگشایی دیروز کمی عجیب به نظر میرسید که ردش سود او مناسب بوده و پیش بینی مجمع خوبی را خواهدداشت . صادرات و تجارت نیزامروز نسبتاً مثبت بودند که البته تجارت در پایان وقت کمی عقب نشینی کرد . در خصوصی ها نیز فعلاً همگی مثبت به کار خود ادامه میدهند .

در گروه بیمه نیز حضور حقیقی ها در بیمه اسیا پر رنگ تر شده و احتمالاً یک باردیگر فردا برای گذر از۳۰۰ روز سختی خواهد داشت . بیمه البرز نیز به خواب رفته و یکی نیست او را برای رشد قیمت از این خواب ۶۴۵ تومانی بیدار کند .

امروز عرضه ها در گروه دارو کمی افزایش یافته بود اما همچنان توجه بازار به سمت آنها رو به افزایش است که کاهش نرخ یورو که در روز های گذشته نیزدر مورد آن بحث کرده بودیم یکی از مهم ترین دلایل این امر است .

در شرکت های سرمایه گذاری نیز وضعیت بد نیست و صف خرید سرمایه گذاری ملی ایران که احتمالاً با فروش رنا سود شناسایی خواهد کرد از همین بابت است . در کناراو بوعلی و گروه صنایع بهشهر نیز مثبت بودند . هر چند غدیر فعلاً در همان مرز ۲۴۴ مانده ورمقی برای حرکت ندارد .

اما در بازار امروز ناگهان با رشد و تحرک قیمت در دو گروه فلزات و سنگ اهن مواجه بودیم به خصوص سنگ آهن که شرکت های گل گهرو چادرملو با رشد قیمت حرکت خوبی را آغاز کردند . دراین گروه به نظر میرسد رشد اندک قیمت بیلت موثر بود اما خبرهای مربوط به افزایش سرمایه در دو شرکت گل گهرو کچاد و نزدیکی به مجامع بیش از همه بر این روند موثر بوده است . از سویی دیگر خبر تعدیل قوی مس برای معادن موثر خواهد بود که موتور رشد قیمت و تعدیل مثبت حداقل۳۰% او را روشن خواهد کرد .

امروز باردیگر گل گهر در مرز ۱۹۰۰ و کچاد نیزدر محدوده ۱۱۰۰ تومان قرار گرفت .

اما امروز علاوه برتوقف های همیشگی که این روز ها برای گزارش های ۱۲ ماهه است ، امروز شاهد توقف دو نماد لیزینگ ایران و قطعات اتومبیل بودیم که هر دو می توانند مجامع موفقی را در پیش داشته باشند . در مورد لیزینگ احتمال تقسیم سود ۳۶ تا ۴۰ تومانی در مجمع و سود مناسب سال ۸۹ می تواند عاملی جهت حفظ قیمت سهم در محدوده ۲۷۰۰ ریال پس از مجمع شود ودر ختوقا نیز شرایط کم بیش شبیه لیزینگ ایران است و احتمال حفظ قیمت او نیز محتمل تراز ریزش قیمت پس از مجمع است . سیاست تقسیم سود ختوقا بی شک بیش از ۴۵۰ ریال در مجمع خواهد بود . و با توجه به سود و قیمت احتمالی ریزش او نیز بسیار بعید به نظر میرسد .

اما یکی از اعجاب انگیز ترین نماد های بازار امروز حفاری شمال بود که خبر های مربوط به ان امروز همه جا پر شده . امرزو قرار بود بلوک های ۱۰% حفاری شمال عرضه شود و پیش ازاین همه فکر میکردند که ساتا خریدار این بلوک ها خواهد بود . اما گویی ساتا در دقیقه ۹۰ پشیمان شده و امروز صف فروش ۱۱ میلیونی روی دست حفاری شمال باد کرد . چند سناریو برای بلوک حفاری شما مطرح می شود . اول این که گفته می شود ساتا در خواست قیمت های کمتری را از سازمان خصوصی سازی داشته و خواستار بهترشدن شرایط معامله در پیش قسط و مدت اقساط بوده است . از سویی دیگر برخی نیز عدم عرضه دیگر و محدود شدن عرضه ها به همین دو بلوک را انصراف ساتا از خرید می دانند چرا که ساتا قصد دریافت مدیریت این شرکت را داشته و به دنبال خرید بیش از ۳۰% این سهم از بازار است . به هر حال روز های اتی وضعیت سهم روشن تر خواهد شد اما احتمال کاهش قیمت در این چند روز افزایش خواهد یافت .

البته امروز اتفاق مهم دیگری نیز رخ داد که جابجایی کد هایی در این شرکت بود که گفته می شود مهر اقتصاد سهم خود را به شرکتی به نام فرا ساحل که سهامدار تاید واتر نیز بوده داده و این جاجایی نیز ابهامات سهم را بیشتر کرده است . به هر حال همه منتظر مصاحبه دست اندرکاران این امر هستند تا توضیحات قانع کننده ای را برای فسخ این معامله ارائه دهند .

اما در تک ستاره های پیمانکاری ها مپنا همچنان یکی به نعل و یکی به میخ پیش می رود و منتظردریافت اخبار مناسب است اما صدرا امروز خبر نسبتاً خوی دریافت کرد که در اولین واکنش شاهد کاهش نسبی صف فروش خود بوده است . امروز خبرگزاری مهر کولاک کرده و برای صدرا و خاتم حسابی نوشابه باز کرد !! تا صف فروش شرکت کم شود .این خبر که بیشتر حول محور خاتم می چرخید اعلام می کرد که بر اساس سیاستهای جدی(جایگزین کردن شرکت های داخلی به جای خارجی ها ) د، مذاکرات وزارت نفت و قرارگاه سازندگی خاتم الانبیا برای نهایی کردن بیش از ۱۰ میلیارد دلار قرارداد طرحهای مختلفی همچون طرح توسعه سه فاز پارس جنوبی، ساخت خطوط انتقال نفت و گاز، توسعه پالایشگاه گاز ایلام و توسعه یک میدان بزرگ نفتی در حال انجام است. نقش صدرادراین قرار داد ها مشخص است و احتمالاً بازوی اجرایی بسیاری از این پروژه ها خواهد بود .

فردا نیز روز حساسی برای بازار خواهد بود که ادامه خبرها برای حفاری شمال و رنا ، بازار های جهانی و شرایط ان ، بازگشایی مس و فولاد و افزایش حاشیه های صدرا از مهم ترین رویداد های ان خواهد بود .


ساعت جاري 19:28 با تنظيم GMT +4.5 مي باشد.

Powered by vBulletin Version 3.8.10
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.

تمام حقوق براي سايت سرمايه دات کام محفوظ می باشد.
نقل مطالب بدون کسب اجازه از مدیران سایت ممنوع است.