PDA

View Full Version : بررسي عملكرد صندوق هاي سرمايه گذاري مشترك


Mohsen
February 18th, 2011, 03:50
سلام

همانطور كه كم و بيش اطلاع داريد صندوق هاي سرمايه گذاري مشترك (Mutual Funds) در حدود 3 سال است كه در بورس تهران نيز فعال شده و سرمايه گذاران مي توانند با خريد سهام اين صندوق ها در سود يا ضرر آنها شريك شوند . با توجه به نوپا بودن اين صندوق ها در بازارهاي مالي ايران شناخت كمتري نسبت به مزايا و معايب آنها وجود دارد و چنين مباحثي مي تواند زمينه ي مساعدي جهت آشنايي هرچه بهتر علاقمندان با اين مقوله را فراهم نمايد .

در اين تاپيك سعي مي شود تا سرمايه گذاران را با برخي فاكتورهاي مهم اين صندوق ها آشنا كنيم تا بتوانند از ميان صندوق هاي موجود (كه در حال حاضر 44 صندوق مي باشد) يك يا چند صندوق كه پتانسيل بيشتري براي سوددهي دارند را انتخاب كرده و در واقع با ديدگاه في تري اقدام به سرمايه گذاري در اين زمينه نمايند .

در ابتدا مي توانيد با مراجعه به سايت مركز پردازش اطلاعات مالي ايران ([Only registered and activated users can see links]) به قسمت صندوق ها مراجعه كرده و اطلاعات كلي صندوق هاي موجود را مشاهده كنيد .

85375

Mohsen
February 18th, 2011, 03:59
سايت مركز پردازش اطلاعات مالي ايران بگونه اي طراحي شده كه اطلاعات تمام صندوق هاي موجود در صفحاتي كاملاً مشابه نمايش داده مي شود و با ورورد به صفحه ي هر صندوق به راحتي مي توانيد اطلاعات آنرا با صندوق هاي ديگر مقايسه نماييد .

براي مقايسه ي صندوق ها بهتر است كار را از صفحه ي اصلي همين سايت شروع كرده و به قسمت مقايسه صندوق ([Only registered and activated users can see links]) ها برويم . در بدو ورود به اين صفحه ليستي از تمام صندوق ها مشاهده مي كنيد كه بر اساس حروف الفبا مرتب شده اند . با كليك در بالاي هر يك از ستونهاي عمودي اطلاعات كليه ي صندوق ها بر اساس آن ستون مرتب خواهد شد .

85365

به عنوان مثال در تصوير زير اطلاعات صندوق ها بر اساس "درصد بازدهي سال اخير" مرتب شده است .

85366

با كليك روي نام هر يك از صندوق ها به صفحه ي مربوط به همان صندوق راهنمايي خواهيد شد . به عنوان مثال در شكل زير صفحه ي مربوط به صندوق آگاه را مي بينيد :

85367

Mohsen
February 18th, 2011, 04:08
برخي اطلاعات مندرج در صفحه ي اصلي صندوق (آخرين تصوير پست قبل) براي ما اهميت بيشتري دارد كه به معرفي آنها مي پردازيم :

در قسمت "ارزش دارايي ها و تعداد واحدهاي سرمايه گذاري صندوق" مي توانيد اطلاعاتي نظير قيمت صدور و ابطال هر روز و تعداد واحدهاي صادر و يا باطل شده در هر روز را ببينيد .

85368

تعداد واحدهاي صادر شده و مخصوصاً روند آنها يكي از فاكتورهاي مهم هر صندوق بشمار مي آيد زيرا نشان دهنده ي حجم ورود نقدينگي به آن صندوق مي باشد (و بالعكس براي روند واحدهاي باطل شده )

در قسمت نمودارها نيز مي توانيد نمودار درصد بازدهي هر صندوق و مقايسه ي آن با بازدهي كلي بازار را مشاهده كنيد كه از فاكتورهاي مهم در انتخاب هر صندوق مي باشد . در پايين اين صفحه نيز كلياتي از تركيب موجودي اين صندوق نشان داده شده تا مشتريان بدانند با سرمايه هاي آنها چه چيزي خريداري شده و در چه زمينه اي سرمايه گذاري شده است .

Mohsen
February 18th, 2011, 04:18
در صفحه ي اصلي هر صندوق قسمتي وجود دارد با نام "شعب" كه پس از انتخاب صندوق مورد نظر و زماني كه قصد سرمايه گذاري در آن را داريد به اين قسمت مراجعه مي كنيد تا آدرس نزديكترين شعبه به محل زندگي خود را بيابيد .

در حال حاضر جهت خريد سهام اين صندوق ها بايستي حتماً بصورت حضوري به دفتر صندوق مورد نظر مراجعه نموده و با ارائه ي مدارك شناسايي (اصل و كپي شناسنامه و كارت ملي) و پر كردن فرم هاي مربوطه و واريز وجه به حساب صندوق ، مراحل خريد سهام را كامل كنيد .

سهام اين صندوق ها در حال حاضر بصورت بلوك هاي 10 تايي فروخته مي شود و امكان معامله ي كمتر از اين تعداد وجود ندارد . بهتر است قبل از مراجعه ي حضوري با صندوق مربوطه تماس گرفته و از شرايط آنها مطلع شويد (برخي از آنها مثلاً مبالغ كمتر از 10 ميليون را قبول نمي كنند و نياز به كمي چانه زني وجود دارد)

بهتر است سرمايه ي خود را بين چند صندوق كه فكر مي كنيد پتانسيل بهتري براي رشد دارند تقسيم كنيد .

الزاماً صندوق هاي صدر جدول كه بالاترين درصد سوددهي در سال اخير را داشته اند (و قاعدتاً در حال حاضر قيمت بالاتري نيز دارند) بهترين انتخاب نيستند و شايد بتوانيد با بررسي بهتر ، گزينه هاي مناسبتري را بيابيد .

Mohsen
February 18th, 2011, 04:41
اين چند قدم مي تواند شما را در مقايسه ي صندوق ها با يكديگر ياري كند :

1 . در قسمت مقايسه ي صندوق ها آنها را بر اساس "درصد بازدهي سال اخير" مرتب كرده و به 5 صندوق اول توجه داشته باشيد .

2 . در ليست شما صندوق هايي هستند كه عمر آنها هنوز به 1 سال نرسيده اما بازدهي قابل قبولي داشته اند . مراقب باشيد آنها را از قلم نيندازيد .

3 . در ليست فوق به عمر صندوق نيز توجه داشته باشيد . نسبت بازدهي به عمر مي تواند فاكتور خوبي باشد .

4 . در ستون كنار "درصد بازدهي سال اخير" ستوني وجود دارد با عنوان "درصد بازدهي از آغاز فعاليت" كه بايستي مورد خاص قرار گيرد . اين ستون نمايش نرخ رشد مركب ساليانه را نشان مي دهد و بهتر است اختلاف آن با درصد سال اخير خيلي زياد نباشد . نزديك بودن اين دو عدد به يكديگر نشان دهنده ي يكنواختي كار صندوق است .

5 . سعي كنيد نام 5 تا 7 صندوق را از اين مقايسه ها بيرون كشيده و يادداشت نماييد . حال بايد از بين اين 5 تا 7 صندوق يك يا دو مورد را انتخاب نماييد . به ترتيب وارد سايت هريك از صندوق ها شده و اطلاعات انها را با يكديگر مقايسه كنيد .

6 . صندوق هايي كه واحدهاي صادر شده ي آنها صعودي و رو به افزايش است بيشتر مورد اقبال سرمايه گذاران بوده است .

7 . روند بازده صندوق از بدو تاسيس را به دقت بررسي كنيد . در اين بررسي بايد برخي نكات را ببينيد كه در پست بعد توضيح خواهم داد .

Mohsen
February 18th, 2011, 04:58
در بررسي نمودار درصد بازدهي صندوق به موارد زير توجه داشته باشيد :

1 . بازده برخي صندوق ها از بازده كلي بورس بالاتر است و اين مورد در نمودار آنها مشخص مي باشد . در اين حالت نمودار بازده صندوق بالاي نمودار بازده بورس قرار دارد . اين صندوق ها پتانسيل بسيار بالاتري جهت افزايش دارند .

85369

2 . برعكس مورد 1 در بسياري از صندوق ها بازده از بازده بورس پايين تر است و نمودار بازده صندوق زير نمودار بازده بورس قرار مي گيرد . بهتر است اين صندوق ها در اولويت هاي پايين تر قرار داده شوند .

85370

3 . حالت متوسط آنست كه بازده صندوق و بورس تقريباً پا به پا حركت كنند و صندوق اگر از بورس پيشي نمي گيرد اقلاً از آن عقب نباشد .

85371

4 . سعي كنيد در نمودار بازده صندوق ، بالاترين افت را پيدا كنيد (Max DD) . هرچه بيشترين افت بازدهي يك صندوق در طول كار آن پايين تر باشد صندوق داراي ضريب اطمينان بالاتري است .

5 . به يكنواختي نمودار بازده اهميت دهيد . از صندوق هايي كه داراي افت و خيز هاي آنچناني هستند پرهيز كنيد ولو اينكه بازدهي آنها از بازده بورس بيشتر هم باشد .

85372
85371

AR.dadkhah
February 21st, 2011, 17:32
با سلام
جناب محسن مانند هر چند سال یکباری که یک پدیده نجومی نادر رخ میدهد مطلب ارزشمندی را مطرح میکنند و باید به فوریت منجمین ( در اینجا معامله گران بازارهای مالی ) این واقعه را برسی کنند .

ضمن تشکر از ایشان خواهش میکنم دوستان مطالب جناب محسن را در قالب یک فایل PDF قرار دهند تا نگهداری و مطالعه ان اسان تر شود .

با سپاس

Erfan-FX
February 21st, 2011, 18:55
با سلام خدمت دوستان عزیز و استاد بزرگوار آقا محسن

من فکر می کنم مقایسه بازدهی صندوق با بازدهی شاخص بورس خیلی کار جالبی نباشه . برای محاسبه شاخص بورس از فرمول لاسپیرز استفاده می شود که نه تنها قیمت ، بلکه حجم سهام منتشر شده توسط شرکتها نیز در محاسبه شاخص استفاده می شود . در چند سال اخیر رشد شاخص بورس که شما آن را می بینید فقط مربوط به رشد قیمت نیست ، همین شرکتهایی که تند تند میاورند توی بورس ، باعث متورم شدن شاخص بورس شده است.
اصولا شرکتهای سرمایه گذاری یا صندوقهای مشترک رو بر اساس Net Asset Value ( ارزش خالص داراییها ) مورد سنجش قرار میدهند . بدین صورت که اگر NAV یک سبد بالاتر از قیمت جاری اون سبد بود میشه اینجوری تحلیل کرد که ارزش اسمی ( جاری ) اون برگه سهم از ارزش ذاتی اون برگه سهم پایینتر است و قیمت اون سهم پتانسیل رشد داره و بالعکس. البته در محاسبه بازده علاوه بر تغییر قیمت باید سود نقدی آخر دوره رو هم بهش اضافه کنید.

برخی از صندوقهای سرمایه گذاری وظیفه بازارگردانی شرکتهای بورسی رو به عهده دارند که اغلب به همین شرکتهای بورسی وصل هستند . قبلا از منابع داخلی خودشون برای بازار گردانی استفاده میکردند اما الان از منابع مردم :blink: . پس هدف اصلیشون کسب سود برای سرمایه های مردم نیست بلکه هدفشون بازار گردانی است . شرکتهای که بازار گردانی میکنند هدفشون کنترل قیمت سهام شرکتهای ( و زیر مجموعه هاشون ) است که توسط اونها استخدام شدند که با جمع کردن صف خرید و فروش اینکار رو انجام میدهند (البته توضیحش مفصله)

در ضمن ریسک این صندوق ها رو هم بصورت زیر بهش نگاه کنید نه به شکل میزان تلورانس بازدهی اونها!!! متاسفانه کنترل ریسک و بازده طبق اصول MPT ( تئوری مدرن پورتفولیو ) در سبدهای سهام ایرانی کار بسیار مشکل و در مواقعی غیر ممکن است. چرا که ریسک کل سبدی رو که شما درغالب صندوق سرمایه گذاری خریداری میکنید دو نوع ریسک سیستماتیک ( ریسک بازار ) و ریسک غیر سیستماتیک ( ریسک غیر بازار ) دارد که البته مدیر پورتفولیو با این ریسکها روبه روست نه شما ولی برای شما تاثیرات غیر مستقیم داره . خودتون رو بزارید جای مدیر پورتفولیو و اینجوری به قضیه نگاه کنید :
طبق یک نظریه بسیار مهم و کلیدی در بازارهای مالی ( نظریه مارکوئیتز ) شما اگر سبد سهام خودتون رو بصورت کاملا بهینه انتخاب کنید می تونید ریسک غیر سیستماتیک رو به سمت صفر میل بدید و ریسک باقیمونده شما فقط میشه ریسک سیستماتیک یا ریسک بازار . به عبارتی با بهینه کردن سبد سهام ریسک غیر سیستماتیک که مربوط به ساختار مالی و اقتصادی درون شرکتهای سبد شماست قابل کنترل و کاهش است. اما ریسک سیستماتیک که از عوامل سیاسی و اقتصادی کلان نشات میگیره ، برونزاست و مدیر پورتفولیو نمی تونه اونها رو کنترل کنه و قابل کاهش نیستند . در ایران نسبت ریسک سیستماتیک به ریسک کل متاسفانه بالاست و کاملا غیر قابل کنترل . نمونه اش بحث انرژی هسته ای که در چند ساله اخیر ، اهالی بورس رو بشدت اذیت کرد و باعث زیان شدید اونها شد. که البته دکتر عبده و دوستانش گفتند حباب قیمت ترکید :laugh: و به عواملی که باعث این قضیه شد اشاره نکردند. یا بعنوان مثال دیگر تعیین دستوری متغیرهای کلان اقتصادی توسط دولتمردان سیاسی که حتما میدونید کدوم متغیرها رو میگم.

دوستانی که از سال 81 و 82 توی بازار بودند به خوبی معنی ریسک سیستماتیک ( ریسک غیر قابل کنترل - ریسک بازار ) رو به خوبی می دونند.

موفق و سلامت باشید

ارادتمند شما - عرفان

Dadbeh
February 21st, 2011, 22:32
عرفان خان شما اگر بخواهید سه تا صندوق پیشنهاد بدید کدوم ها رو پیشنهاد میکنید؟
من خودم فیروزه و بانک تحارت و عقیق رو مد نظر دارم

مثلا صندوقی که در دو سال اخیر 380 درصد بازده داشته به نظرتون بازم جای رشد داره یا اینکه دیگه نباید خریدش؟

Erfan-FX
February 21st, 2011, 23:08
عرفان خان شما اگر بخواهید سه تا صندوق پیشنهاد بدید کدوم ها رو پیشنهاد میکنید؟
من خودم فیروزه و بانک تحارت و عقیق رو مد نظر دارم

مثلا صندوقی که در دو سال اخیر 380 درصد بازده داشته به نظرتون بازم جای رشد داره یا اینکه دیگه نباید خریدش؟

سلام دوست عزیز

در حال حاضر من توی بورس تهران فعال نیستم . مسائلی که مطرح کردم مربوط به وضعیت کلی بورس از گذشته تاکنون بود . سالها پیش بنده مدیر عامل یکی از شرکتهای سرمایه گذاری بودم که کار ما تشکیل سبدهای سهام و پورتفوی گردانی بود یعنی همین کاری که صندوقهای کنونی انجام میدهند و متاسفانه هر چه ما در سالهای 81 و 82 و 83 کاشتیم در سال 84 با دور جدید انتخابات و شروع تنش های سیاسی ایران ، بر باد رفت و نابود شد . در زمان دکتر عبده تبریزی ، بنده فعالیت زیادی در شرکتهای بورسی و کارگزاری ها داشتیم و بالغ بر 100 ها گزارش ثبت شده در شرکتهای بورسی دارم . در ان سالها تلاش های زیادی را برای تثبیت وضعیت بازار و شکل گیری سیستم حرفه ای سرمایه گذاری صورت گرفت ولی متاسفانه بستر سرمایه گذاری در ایران به همون دلایلی که در پست قبل اشاره کردم، مهیا نیست.

موفق باشید

Mohsen
February 21st, 2011, 23:19
من فکر می کنم مقایسه بازدهی صندوق با بازدهی شاخص بورس خیلی کار جالبی نباشه . برای محاسبه شاخص بورس از فرمول لاسپیرز استفاده می شود که نه تنها قیمت ، بلکه حجم سهام منتشر شده توسط شرکتها نیز در محاسبه شاخص استفاده می شود . در چند سال اخیر رشد شاخص بورس که شما آن را می بینید فقط مربوط به رشد قیمت نیست ، همین شرکتهایی که تند تند میاورند توی بورس ، باعث متورم شدن شاخص بورس شده است.

سلام
وقت بخیر

عرفان جان از نگاه دقیق و فنی شما بسیار سپاسگذارم و ممنون که مطالب را نقد فرمودید .

با بسیاری از مطالب شما موافقم و کاملاً قبول دارم شاید برخی از مقایسه ها صد در صد صحیح نباشد اما توجه شما را به چند مطلب جلب می کنم :

1 . قصد زیر سوال بردن کلیت Mutual Fund ها در بازار سرمایه ی ایران را نداریم . این مبحث را با این پیش فرض آغاز کردم که می خواهیم از بین صندوق های موجود بالاخره یکی را برای سرمایه گذاری انتخاب کنیم . پس سعی می کنیم اطلاعات موجود را تحلیل کرده و بهترین انتخاب را داشته باشیم .

2 . اطلاعات منتشر شده از صندوق ها و محتویات آنها محدود است و ما مجبوریم به همین اطلاعاتی که در سایتشان ارائه می شود بسنده کنیم . مسلماً اگر اطلاعات دقیق تری از موجودی صندوق ها داشتیم نحوه ی تحلیل می توانست متفاوت باشد .

3 . در خصوص بازده بازار و نحوه ی مقایسه با شما موافقم اما به این نکته توجه داشته باشید که تمام این موارد باعث خواهد تا مقادیر ارائه شده در این حالت بیشتر از مقادیر واقعی باشد . به عبارت دیگر بازده واقعی و خالص بازار ما اگر از این مقدار کمتر نباشد مسلماً بیشتر نیست . پس اگر ما صندوق هایی را انتخاب کنیم که بازده آنها از این بازده بازار بالاتر باشد ، کمی در جانب احتیاط زیاده روی کرده ایم و بعید است متضرر شویم .

4 . با توجه به تمام موارد بالا اگر با اطلاعات موجود روش خاصی را برای انتخاب یکی از صندوق ها از بین کل مجموعه در نظر دارید لطفاً بفرمایید تا بیشتر روی آن تحقیق کنیم .

ممنون
موفق باشید

hosein
February 22nd, 2011, 00:32
با سلام خدمت محسن عزیز
با تایید نظرات جناب عرفان در مورد ماهیت این صندوقها به عرض میرسانم بازدهی اکثراینها زیر بازدهی شاخص هست .
یکی از دوستان که همکار اینهاست میگفت فلان صندوق مدیرش قبلا تو فلان شرکت بوده وبا یک رانت خبری ده درصد پرتفو رو تغییر داده
واین باعث رشد سریع بازدهی شده.البته میگفت چندتا از این صندوقها توش ادمهای خیلی باسوادی هستن ولی این جور زدوبندها تو این قضیه خیلی زیاده.

mehdi-miri
April 12th, 2011, 17:29
با سلام خدمت آقا محسن عزيز
يك سوال راجع به صندوق هاي سرمايه گزاري داشتم .
امروز ديدم كه كارگزاري مفيد اقدام به تاسيس يك صندوق سرمايه گزاري مشترك ديگه بنام پيشرو كرده است.
با توجه به اينكه من ميخواستم در يكي از همين صندوق هاي اين كارگزاري بنام ممتاز سرمايه گزاري كنم اين سوال برام پيش اومد كه فرق بين سرمايه گزاري در يك صندوق تازه تاسيس كه براي پذيره نويسي آن مهلت يك هفته اي گزاشته با يك صندوق ديگر كه آنهم متعلق به همين كارگزاري است و از عمر آن بيش از يك سال است كه ميگذرد و فقط ارزش سهام آن 2 برابر شده است در چيست؟
مگر نه اينست كه فقط ارزش هر سهم آن يك ميليون ريال است ولي مثلا قديمي تره 2 ميليون ريال است ؟
آيا سهام ابتدايي كه ارزش آن پايه است مزيتي دارد؟

با تشكر

Mohsen
April 12th, 2011, 17:52
با سلام خدمت آقا محسن عزيز
يك سوال راجع به صندوق هاي سرمايه گزاري داشتم .
امروز ديدم كه كارگزاري مفيد اقدام به تاسيس يك صندوق سرمايه گزاري مشترك ديگه بنام پيشرو كرده است.
با توجه به اينكه من ميخواستم در يكي از همين صندوق هاي اين كارگزاري بنام ممتاز سرمايه گزاري كنم اين سوال برام پيش اومد كه فرق بين سرمايه گزاري در يك صندوق تازه تاسيس كه براي پذيره نويسي آن مهلت يك هفته اي گزاشته با يك صندوق ديگر كه آنهم متعلق به همين كارگزاري است و از عمر آن بيش از يك سال است كه ميگذرد و فقط ارزش سهام آن 2 برابر شده است در چيست؟
مگر نه اينست كه فقط ارزش هر سهم آن يك ميليون ريال است ولي مثلا قديمي تره 2 ميليون ريال است ؟
آيا سهام ابتدايي كه ارزش آن پايه است مزيتي دارد؟

با تشكر
سلام آقا مهدي
وقت بخير

چيزي كه در مورد تفاوت اينها بنظر بنده مي رسد اينست كه :

1 . شما سهام صندوق پيشرو را به اعتبار ايجاد شده در سوابق كارگزار مي خريد كه اين سابقه در اثر كار روي صندوق هاي پيشتاز و ممتاز بدست آمده است .

2 . در قيمت پايه امكان خريد تعداد بيشتري سهام وجود دارد و احتمال بالا رفتن آن نيز با احتمال بالا رفتن دو صندوق ديگر تقريباً برابر است .

در مجموع خريد در پذيره نويسي صندوق بصرفه است و اكثر خريداران نيز به اين بصرفه بودن اعتقاد دارند . بخاطر دارم پذيره نويسي صندوق عقيق در كمتر از 15 دقيقه به پايان رسيد و 5 ميليارد اعتبار اوليه جذب شد . پس از آن اعتبار اوليه به 10 ميليارد افزايش پيدا كرد كه باز هم در كمتر از 15 دقيقه فروش به پايان رسيد .

موفق باشيد

mehdi-miri
April 12th, 2011, 18:02
آقا محسن ببخشيد مجدد مزاحم ميشوم
با توجه به اينكه اندازه صندوق بزرگ است يعني تا سقف 50 ميليارد تومان مي باشد پس چرا مهلت 1 هفته اي گزاشته اند؟
و اينكه چرا هنوز كه صندوق ممتاز سهامش تمام نشده يك صندوق جديد راه اندازي كرده اند؟
و ديگر آنكه با توجه به اينكه شانس رشد هر كدام از اين صندوق ها برابر است پس مزيت اينكه فرمودين پذيره نويسي به صرفه تر است در چيست؟

با تشكر

Mohsen
April 12th, 2011, 20:28
آقا محسن ببخشيد مجدد مزاحم ميشوم
با توجه به اينكه اندازه صندوق بزرگ است يعني تا سقف 50 ميليارد تومان مي باشد پس چرا مهلت 1 هفته اي گزاشته اند؟
و اينكه چرا هنوز كه صندوق ممتاز سهامش تمام نشده يك صندوق جديد راه اندازي كرده اند؟
و ديگر آنكه با توجه به اينكه شانس رشد هر كدام از اين صندوق ها برابر است پس مزيت اينكه فرمودين پذيره نويسي به صرفه تر است در چيست؟

با تشكر
سلام

براي صندوق عقيق با مجوز اوليه ي 5 ميليارد 2 روز را پيش بيني كرده بودند . احتمالاً چون اين صندوق بزرگ تر است زمان بيشتري براي جذب سرمايه در آن ديده شده .

در خصوص صندوق ممتاز يا هر صندوق ديگري كه كارگزارش مجوز يك صندوق جديد را نيز مي گيرد فكر نمي كنم قانوني وجود داشته باشد كه حتماً بايد سهام صندوق اول تمام شده باشد . چون هر صندوق زماني كه بازده آن بالا مي رود مجوز جذب سرمايه هاي جديد را مي گيرد و در شروع كار (يا حتي در ادامه) نمي تواند هرقدر سرمايه كه به آن رجوع كرد را جذب نمايد (اين آيتم به قدرت ضامن نقد شوندگي صندوق نيز بستگي دارد) مثلاً در حال حاضر اگر با برخي صندوق ها تماس بگيريد براي خريد سهام به شما خواهند گفت كه سهام آزاد ندارند چون ميزان سرمايه ي ورودي آنها بطور قابل ملاحظه اي بالا رفته و آنها تا زمان بالاتر رفتن بازده صندوق اجازه ي جذب اين سرمايه هاي جديد را ندارند .

اگر در شروع پذيره نويسي شما سهام صندوق را خريداري نماييد با احتمال خوبي رشد اوليه ي آن نصيب شما خواهد شد . اگر به سوابق صندوق ها مراجعه نماييد نمونه اي را پيدا نمي كنيد كه در شروع كار افت قابل ملاحظه داشته باشد چون سعي مي كنند روند كار خود را با قدرت شروع كنند (به اين مورد اعتبار بدست امده از سوابق را نيز اضافه نماييد) از طرف ديگر با مشكل كمبود سهام آزاد مواجه نمي شويد تا منتظر بالاتر رفتن بازده بمانيد .

البته در خصوص اين موارد توضيحات شفافي در جايي داده نشده و اين موارد را بنده از بين صحبتهاي كارگزاران و همكاران آنها بيرون كشيده ام و سعي كرده ام تا رابطه اي منطقي بين آنها بيابم . لطفاً اگر جايي اشتباهي در توضيحات مي بينيد اصلاح بفرماييد تا اطلاعات بنده هم تكميل شود .

موفق باشيد

azad-gh
April 20th, 2011, 00:46
سلام

براي صندوق عقيق با مجوز اوليه ي 5 ميليارد 2 روز را پيش بيني كرده بودند . احتمالاً چون اين صندوق بزرگ تر است زمان بيشتري براي جذب سرمايه در آن ديده شده .

در خصوص صندوق ممتاز يا هر صندوق ديگري كه كارگزارش مجوز يك صندوق جديد را نيز مي گيرد فكر نمي كنم قانوني وجود داشته باشد كه حتماً بايد سهام صندوق اول تمام شده باشد . چون هر صندوق زماني كه بازده آن بالا مي رود مجوز جذب سرمايه هاي جديد را مي گيرد و در شروع كار (يا حتي در ادامه) نمي تواند هرقدر سرمايه كه به آن رجوع كرد را جذب نمايد (اين آيتم به قدرت ضامن نقد شوندگي صندوق نيز بستگي دارد) مثلاً در حال حاضر اگر با برخي صندوق ها تماس بگيريد براي خريد سهام به شما خواهند گفت كه سهام آزاد ندارند چون ميزان سرمايه ي ورودي آنها بطور قابل ملاحظه اي بالا رفته و آنها تا زمان بالاتر رفتن بازده صندوق اجازه ي جذب اين سرمايه هاي جديد را ندارند .

اگر در شروع پذيره نويسي شما سهام صندوق را خريداري نماييد با احتمال خوبي رشد اوليه ي آن نصيب شما خواهد شد . اگر به سوابق صندوق ها مراجعه نماييد نمونه اي را پيدا نمي كنيد كه در شروع كار افت قابل ملاحظه داشته باشد چون سعي مي كنند روند كار خود را با قدرت شروع كنند (به اين مورد اعتبار بدست امده از سوابق را نيز اضافه نماييد) از طرف ديگر با مشكل كمبود سهام آزاد مواجه نمي شويد تا منتظر بالاتر رفتن بازده بمانيد .

البته در خصوص اين موارد توضيحات شفافي در جايي داده نشده و اين موارد را بنده از بين صحبتهاي كارگزاران و همكاران آنها بيرون كشيده ام و سعي كرده ام تا رابطه اي منطقي بين آنها بيابم . لطفاً اگر جايي اشتباهي در توضيحات مي بينيد اصلاح بفرماييد تا اطلاعات بنده هم تكميل شود .

موفق باشيد

به نظر من که هیچ فرقی بین ممتاز و پیشرو نیست ، مثلا فرض کنید یک میلیون پول می خواهید در صندوق بذارید
خوب در پیشرو که تازه اومده ده واحد می خرید (هر واحد 100 هزار تومن) حال در ممتاز که یک سال گذشته و تقریبا سال قبل صد در صد سود داده تقریبا به 200 هزار تومن در هر واحد رسیده و شما 5 واحد می توانید بخرید ، حال با فرض اینکه مدیریت دو صندوق یکیست و یک جور سرمایه گذاری میشود که به نظر می رسد همین گونه باشد خوب بدیهی است شما در هر دو حالت یک اندازه سود کردید مثلا بر فرض 50 درصد در طی این یک سال سود حاصل شود در صندوق اول 10 تا 50 هزار تومن و در صندوق دوم 5 تا 100 هزار تومن یعنی در هر دو 500 هزار تومن سود کردید . تا اونجا که من فهمیدم افزایش دارایی صندوق و افزایش سرمایه گذاری در صندوق و یا بالعکس ابطال آن برای ما هیچ فرق نمی کند آنچه که مهمه مدیریت صندوق است و یکی باشه دیگه اصلا مهم نیست و فقط برا خودشون خوبه که اسمشونه بیشتر کردن و سرمایه و فرصت بیشتری برا خودشون ایجاد شده و شاید هم فرصت بیشتری برای رانت !!! اگه اشتباه میکنم دوستان تصحیح بفرمایند . با تشکر

"Max"
May 5th, 2011, 19:37
سلام دوستان
به نظر شما صندقهای پیشتاز ممتاز وپیشرو که برای کارگذاری مفید هستند گزینه های مناسبی هستند؟
لطفا دوستان تجریه خودشون را در اختیار ما قرار دهند و صندقهای خوب را معرفی کنند
پیشاپیش ممنون

m.kazem
May 6th, 2011, 12:13
سلام
دوستان شما در میان این صندوقها کدوم را پیشنهاد میدید
این هم آدرس من forexkazem at yahoo.com
با تشکر

movahedi
May 8th, 2011, 22:18
سلام به دوستان عزیز
سوال: صندوق سپهر اول بانک صادرات خوبه؟ موفقیتی خواهد داشت؟

saiedfx
June 4th, 2011, 19:55
سلام
دوستان نظرتون در مورد صندوق سرمايه گذاري مشترک یکم سامان چیه؟

به نظر شما کلا سرمایه گذاری در این نوع صندوق ها با توجه به پایین اومدن شاخص بورس منطقی و عاقلانه است؟

m.kazem
June 5th, 2011, 11:57
سلام دوستان برای کسانی که تمایل به تحقیق راجع به صندوقها دارند این لینک رو میگذارم .
[Only registered and activated users can see links]
سایت بسیار خوبی هست حتما این سایت را در بوک مارک خود داشته باشید اگر قصد کار در بورس و صندوقهای داخلی و ..... در داخل کشور را دارید.[Only registered and activated users can see links]

rasoulg
June 5th, 2011, 14:43
چرا در این لینک نام صندوق سرمایه گذاری سپهر اول نیست؟

m.kazem
June 6th, 2011, 21:43
سلام
آقا شما مطمئن هستید که پذیره نویسی صندوق تمام شده ،و صندوق شروع به کار کرده.
حقیقت من تنها موردی که تونستم پیدا کنم این pdf بود

[Only registered and activated users can see links]

در کل این صندوق زیر نظر کارگزار ی بانک صادرات است و در صورت نیاز به اطلاعات بیشتر میتونید با دفتر مرکزیشون تماس بگیرید؛

میدان آرژانتین، بلوار بهاران . نبش خیابان ٢٣ ، شماره ١٦ ,
تلفن: ٨٨٧٢٦١٥٨ – ٨٨٧٠٧١٠٧ فکس: ٨٨٧٢٦١٥٧